Andet

Mist færre ting i vuggestue og børnehave med navnelapper

Børn i vuggestuen har endnu ikke så meget førlighed, at de begynder at forlægge alle deres ting vidt forskellige steder. Det er en uskik, der for alvor blomstrer i børnehaven, hvor det til tider kan være umuligt at vide, om et stykke lejetøj tilhører Børge, Sarah eller institutionen. Og det kan også være ret svært at vide, om en madkasse eller et henkastet stykke tøj tilhører det ene eller det andet barn.

Indhold

Sæt navnelapper på barnets tøj

Findes der en måde at hjælpe pædagogerne på? Ja, for du kan jo blot sætte navnelapper på barnets ting. Faktisk kan du finde navnelapper, der tåler alt fra maskinvask til strygning og tørring hjemme i tørretumbleren. Det vil sige, at uanset om vi taler om frakker, trøjer, drikkedunke eller dukker, kan du finde et navnemærke at sætte på, der fint tåler den behandling, disse ting typisk bliver udsat for.

Barnets ting skifter hænder i løbet af dagen

Selvom alle barnets sager nok bliver fundet til sidst, når blot der er navnelapper på, er det ikke nogen garanti for, at sutteflasker og biderangler (hvis vi taler om vuggestuebørn) ikke ender i andre børns hænder i løbet af dagen. Nu er det bare en selvfølge, at børn ikke er så gode til at bryde smitteveje ved at holde afstand fra hinanden. Så du skal have noget at ty til, når du skal sterilisere barnets ting.

Sterilisér barnets sutter og biderangler i mikroovnen

I sådan en situation kunne det være aktuelt med en steriliseringspose til mikroovn, du lægger dit barns sutteflasker og andre sager i – der selvfølgelig ikke må indeholde metal. Poserne lægger du så ind i mikroovnen, og efter ca. 1,5 minuts kørsel er de fleste bakterier dræbt. At være forældre fører en masse småkøb af ting som navnelapper og steriliseringsudstyr med sig – dette er bare et vilkår.

Du kan måske også lide...