Andet

Kan du få alle dine mikronæringsstoffer igennem din kost?

Artiklen er sponsoreret.

Der kan være mange aspekter i at opfylde alle ens krops næringsmæssige behov, som kan svære at overskue for slet ikke at opfylde. Der er både noget i forhold til energi, makronæring og mikronæring, hvor især mikronæringsstoffer kan være svære at gennemskue i hverdagskosten.

Spis regnbuen

Generelt siges det, at så længe du spiser en varieret kost i alskens farver, så vil du højst sandsynlig opfylde din krops behov for mikronæringsstofferne, der derpå vil variere i de forskellige fødevarer. Det kan derfor være vigtigt at spise varieret kost. Mikronæringsstoffer er det begreb, der bliver brugt om de forskellige vitaminer og mineraler såsom magnesium, menneskekroppen skal bruge og som udgangspunkt indtages igennem kosten. Det er vitaminer, der kan være essentielle for optimal funktion af kroppen, hvorfor optagelsen af de rette mængder mikronæringsstoffer kan være vigtig for dit velvære.

Kosttilskud

Får du ikke nok af de forskellige vitaminer og mineraler igennem din kost, kan det for nogle være en idé at overveje at supplere kosten med kosttilskud. Dog skal du være opmærksom på, at kosttilskud kun skal ses som et supplement og altså ikke kan erstatte en varieret kost. Derfor kan være en idé at undersøge grundigt og evt. rådføre sig med en læge, da der er forskellige slags.

Du kan eksempelvis få et magnesium tilskud, der kan være med til at bidrage til bedre og dybere søvn, hvis du har problemer med dette. Mineralet magnesium kan du bl.a. få fra fødevarer som græskarkerner, chiafrø, spinat, edamamebønner, såvel som en masser andre fødevarer, som du også kan supplere din kost med, hvis du mangler magnesium i din kost. Det er ligeledes ofte tilgængeligt, hvilke fødevarer, du kan finde de forskellige mikronæringsstoffer i, så du kan orientere dig på den måde, såfremt du mistænker, at din krop mangler nogle ernæringsmæssige parametre.

Du kan måske også lide...