Ren bil
Andet

Guide til bilrengøring: Tips til at minimere pollen og allergener

Betalt indhold

For både din egen og dine børns skyld anbefales det, at du jævnligt rengør din bil. Dette vil ikke blot gøre den mere tiltalende at køre i, men vil også minimere mængden af pollen og allergener. Er dette målet, er der naturligvis mange måder at gribe det an på.

Nogle tiltag er naturligvis lettere at have med at gøre end andre. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvor stor en indsats du er villig til at gøre for det.

Jævnlig støvsugning og aftørring er vigtigt

Der er ingen regler for, hvor ofte en bil bør støvsuges og aftørres. Der er dog flere årsager til, at det er en god idé at gøre det relativt ofte. Hvis du gør det, vil arbejdet ikke være helt så omfattende. Ligeledes vil det være lettere at motivere dig til at holde bilen ren.

Får du jævnligt støvsuget og tørret af i bilen, vil det ikke blot minimere mængden af støv. Det vil også resultere i, at omfanget af pollen og allergener i bilen er mindre. Derfor vil det selvfølgelig være en fordel at klare disse opgaver så ofte, som du har mulighed for det.

Bilkabinefilter

Bilkabinefilter som på billedet fra autodele24.com

Få installeret et bedre kabinefilter

Oplever du, at der via klimaanlægget bliver suget en del pollen og allergener ind i bilen? I så fald er det en god idé at gøre noget ved det. Dette kan gribes an på flere måder, men den mest effektive løsning er, at du monterer et nyt kabinefilter – kaldes også både luft- og pollenfilter.

Det er relativt simpelt at udskifte bilens kabinefilter, men i første omgang skal du have fundet filterets placering. Det kan i den forbindelse være nødvendigt at tage et kig i bilens instruktionsbog.

Husk at lukke vinduerne

Det kan virke basalt, men faktisk er der mange, der glemmer det. Ønsker du at undgå, at du og dine børn udsættes for pollen og allergener, skal vinduerne helst holdes lukket under kørsel. Der hvirvler meget af begge dele i luften, som derfor kan ende i bilen via de åbne vinduer.

Selvom det er en varm sommerdag, skal du derfor være varsom med at rulle vinduerne ned. I stedet bør du starte bilens klimaanlæg, som kan køle bilen ned. Er der tale om en nyere bil, vil den sandsynligvis allerede være udstyret med et effektivt pollenfilter.

Gør brug af en luftrenser

Det er muligt at finde luftrensere, der er lavet specifikt til brug i bilen. Disse kan have flere formål, da de f.eks. egner sig til lange køreture. I et sådant tilfælde kan luften nemlig blive tung og ubehagelig. Det er især tilfældet, hvis hele familien er med i bilen.

En luftrenser egner sig dog også til at rense luften i bilen for pollen. Vær dog opmærksom på, at der er nogle luftrensere, der kommer med dufte. Disse modeller kan indeholder allergener, hvilket man derfor skal holde øje med, hvis man vil undgå allergener i bilen.

Du kan måske også lide...