Viskerblade på bil
Andet

Sådan forlænger du levetiden på din bils viskerblade

Sponsoreret indhold

Som bilejer er det en vigtig opgave at sikre, at dine viskerblade fungerer optimalt for at opretholde et klart udsyn og øge sikkerheden på vejen for både dig selv og dine medtrafikanter.

Mens viskerblade naturligvis skal udskiftes med tiden, er der en række enkle metoder, du kan bruge til at forlænge deres levetid. I denne guide vil vi gennemgå, hvordan du som bilejer kan forlænge levetiden på både for- og bagrudens viskerblade.

Sørg for at have nok sprinklervæske

En af de væsentligste ting for at forlænge levetiden på dine viskerblade er at sikre, at du altid har nok sprinklervæske. Sprinklervæsken hjælper med at løsne snavs, støv og insekter fra ruden og gør det lettere for viskerbladene at rengøre ruden effektivt. Hvis du kører tør for sprinklervæske, kan viskerbladene skrabe mod tørre pletter på ruden, hvilket øger slitagen og kan forårsage skader på både viskerbladene og ruden. Gør det derfor til en vane jævnligt at fylde sprinklervæske på bilen.

Rengør regelmæssigt viskerbladene med vand for at fjerne sten og snavs

En simpel, men effektiv metode til at få dine viskerblade til at holde længere er at rengøre dem regelmæssigt med vand. Brug en spand eller slange til at skylle viskerbladene grundigt for at fjerne eventuelle sten, snavs eller lignende, der kan være fanget mellem viskerbladene og ruden.

Viskerblade

Viskerblade bag og foran som på billedet fra autodoc.dk

Undgå at køre viskerbladene hurtigere end nødvendigt

En anden vigtig faktor i forhold til at vedligeholde viskerbladene er at undgå at køre dem på en højere hastighed end nødvendigt. Kører du viskerbladene hurtigere end nødvendigt, kan det øge friktionen mellem viskerbladene og ruden, hvilket kan føre til hurtigere slid og beskadigelse af både viskerbladene og ruden. Kør viskerbladene i den hastighed, der er passende til vejret og mængden af snavs på ruden for at undgå unødvendigt slid.

Skift viskerbladene mindst en gang om året

Mens du kan tage en række forholdsregler for at forlænge levetiden på dine viskerblade, er det vigtigt at huske, at de stadig vil skulle udskiftes med tiden. Som en generel tommelfingerregel bør du skifte viskerbladene mindst en gang om året for at sikre, at de fungerer optimalt.

Vinduesviskersystemet indeholder flere dele, herunder en motor, der kan gå i stykker, men viskerblade autodoc.dk er en vigtig del af systemet, der kræver særlig vedligeholdelse og rengøring. Det er desuden den del af systemet, der skal udføres hyppigst.

Undgå at vælge et vaskeprogram med bilvoks, hvis du vasker din bil i en vaskehal

Når du vasker din bil i en vaskehal, er det alfa og omega at være opmærksom på valget af vaskeprogram. Undgå at vælge et vaskeprogram, der inkluderer bilvoks, da dette kan være skadeligt for viskerbladene. Bilvoksen kan efterlade en fedtet hinde på ruden og viskerbladene, hvilket kan forringe viskerbladenes effektivitet og resultere i støj fra viskerne.

Vær opmærksom på almindelige tegn på viskerbladfejl

For at forlænge levetiden på dine viskerblade er det klogt at være opmærksom på almindelige tegn på viskerbladfejl. Dette inkluderer striber eller ujævn rengøring af ruden, skrabe- eller støjende lyde, når viskerbladene bevæger sig, og generelt nedsat effektivitet i at rengøre ruden.

Du kan måske også lide...