Kvinde er gravid
Graviditet

Tips til at komme bedst muligt gennem en graviditet

Sponsoreret indhold

Graviditet er en tid med store forandringer og bekymringer.

Din krop gennemgår en masse forandringer, da du er ved at vokse et lille menneske indeni dig. Derfor vil du føle dig ekstra træt og udmattet, fordi kroppen er på overarbejde. Det er derfor vigtigt at passe på dig selv i denne tid, så du kan få en sund graviditet. I denne artikel kommer vi med nogle tips til, hvordan du kan gøre netop det. Så læs med herunder, hvis du er gravid for første gang eller bare gerne vil have nogle nyttige tips med på vejen.

Husk dine tider hos lægen

Det er vigtigt at se din læge eller jordemoder regelmæssigt under graviditeten, så de kan overvåge dit helbred og dit barns helbred. De vil også kunne besvare eventuelle spørgsmål eller bekymringer, som du måtte have undervejs.

Du vil blive indkaldt til undersøgelser, hvis du skal have fortaget scanninger eller jordemorundersøgelser. Hvis du er interesseret i at kende dit barns køn før tid, så er der mulighed for det. Det kan måske give dig lidt ro i kroppen, så du bedre kan forberede børneværelset og indkøb af børnetøj. Kend dit barns køn ved at få en test hos en privat udbyder.

Få regelmæssig motion

Motion er vigtigt for alle, men det er især vigtigt for gravide kvinder. Motion er med til at forbedre dit kredsløb og kan hjælpe med at lindre nogle af de almindelige ubehageligheder ved graviditet som f.eks. rygsmerter og træthed. Det er dog vigtigt at tale med din læge, før du begynder på en motionsrutine, da der er nogle typer motion, som ikke anbefales under graviditeten. For nogle kan en frisk gåtur være rigeligt, mens andre dyrker mere intensiv træning. Det kommer også an på, hvilken form du havde før du blev gravid. Tal med din læge, så du ikke kommer til at overanstrenge dig.

Få masser af hvile

En graviditet kan være afkræftende! Det er af følgende grund alfa og omega at få nok søvn, så din krop kan hvile og heles. Du kan opleve, at du har brug for at tage en lur i løbet af dagen eller gå tidligere i seng end normalt om aftenen for at få den hvile, du har brug for. Derfor skal du lytte ekstra meget til din krop, når du er gravid.

Giv kroppen ro og hvile. Særligt hvis du føler dig stresset. Stress er ikke godt for nogen, men det kan være særligt skadeligt under graviditeten. Stress kan forårsage problemer som forhøjet blodtryk og kan endda føre til for tidlig fødsel. Snak med din læge, hvis du føler dig overvældet eller bare generelt træt.

Du kan måske også lide...