Mange børn har ofte svært ved at lære hvad klokken er. Der findes mange gode metoder som man kan gøre, hvorpå man kan gøre dette. I denne artikel tager vi dig i gennem, hvordan du bedst muligt kan lære dit barn, hvad klokken er på en sjov og lærerig måde.
Det perfekte ur til dit barn
De fleste børn leger og fjoller rundt med hinanden. Lidt snavs på bukserne eller lidt jord på hænderne, er ikke usædvanligt for børn. Derfor skal de have et ur, der kan tåle til lidt af hver. Mange legetøjsbutikker sælger ure til børn, men det er yderst sjældent at disse ure rent faktisk er holdbare og fungerer godt.
Når man som barn skal lære hvad klokken er, er det altså vigtigt at finde et godt ur som dit barn også har lyst til at gå med. I starten kan det være frustrerende som barn, når der er noget de ikke kan finde ud af. Et ur med visere er mere avanceret og sværere at lære end et ur med digitale tal. Tag blandt andet forbi ursamleren.dk og få inspiration til de bedste børneure på markedet.
Køber du et digitalt ur til dit barn, vil han eller hun have større chance fro at lære hvad klokken er hurtigere end, hvis det var et almindeligt analog-ur.
Læs også: Send sutter til julemanden.
Et skridt ad gangen til at lære hvad klokken er
Som udgangspunkt skal dit barn helst starte med et digitalur for hurtigt at opnå succes. For at starte helt fra bunden, så skal vi lægge ud med at lære at tælle til 60. Her kan man for eksempel lave den sjove leg som man kan lave på stranden, hvor man laver ti-tabellen og hopper under vandet. Når den er på plads, kan man gå videre til de mellemliggende tal.
De sværeste tal at lære, er faktisk tallene 11 til 19, da de ikke har noget mønster som alle de andre tal har. Vi antager, at der er styr på tallene fra 1 til 10 og ti-tabellen. Herfra skal man huske at tage små skridt. At forvente at dit barn kan huske det hele på et par få dage, er måske lige i overkanten. Start blot med et par tal, og lav sammenhænge med de tal. Det kan eksempelvis være, hvis mormor bor i nummer 14 og storebror er 11 år. På den måde får dit barn et anker, altså krog at sætte tallet op på. På den måde kan man opnå hurtigere og øget succes.
Når det er på plads, kan I gå videre til selve uret, hvor dit barn så skal til at lære, hvordan noget et halv, kvart, hel osv. Igen skal vi køre med små sikre skridt, i stedet for at gabe over en for stor en mundfuld. Start derfor med, hvornår KL er halv to eller halv ni. På den måder bygger I stille og roligt viden op på en sjov og overskuelig måde.
God fornøjelse.
Et stort tak skal lyde til https://hjemmeside-guiden.dk/ for deres bidrag til udførelsen af denne artikel.