Alarm Baby

Sådan børnesikrer du dit hjem

Er jeres lille guldklump begyndt at røre på sig, i den forstand at han eller hun er begyndt at kunne stå selv, og måske endda gå rundt selv? Så er det på tide at får børnesikret jeres hjem. Der er mange potentielle farer for et lille barn, der stadig er ved at finde sin balance og lære at gå. Det er naturligt at de falder i denne læringsproces, men heldigvis kan man beskytte dem, så de ikke kommer alvorligt til skade. Der findes mange forskellige produkter, når det kommer til børnesikring, men er det virkelig alle man har brug for? Det kommer selvfølgelig an på barnets aktivitetsniveau, men i det store hele, så er der nogle ting der er mere essentielle end andre. Hvilke, kan du læse meget mere om i denne artikel.

Indhold

Hvad skal man prioritere?

Der er som sagt utroligt mange produkter på markedet, men det er ikke sikkert at man har brug for dem alle sammen. Det kommer, som nævnt, an på barnets aktivitetsniveau, men også på hvordan i bor. Har i f.eks. trapper? Er der mange skarpe hjørner? Er der farlige ting i børnehøjde? Inden i går ud og køber en masse produkter, så tag jer tid til at foretage en analyse af jeres hjem, med udgangspunkt i hvad der kan være farligt for barnet, og hvad der findes i dets højde og indenfor dets rækkevidde. Når i har gjort det, så kommer i måske frem til at det kun er nogle produkter, som har brug for, for at børnesikre jeres hjem.

Hvilket produkter er essentielle?

Når det kommer til børnesikkerhed, så kan det i princippet aldrig blive for meget. Man vil jo blot beskytte sine børn, men når det så er sagt, så er det altså ikke alle produkter der er nødvendige at eje. En af de vigtigste ting, især hvis man bor i et hjem med trapper, er et sikkerhedsgitter der kan beskytte dit barn fra at falde ned af trapperne, eller holde dem i det rum de nu er i, så de ikke kan gå udenfor på egen hånd. Børn elsker at opdage og gå på eventyr, så et robust og holdbart sikkerhedsgitter er værd at investere i.

Andre essentielle produkter

Små børn har små fingre, og det kan være utroligt fristende at prøve at stikke sine fingre ind i en stikkontakt, når man ikke er så gammel og ikke kender til farer endnu. Derfor er det en god idé at bruge nogle penge på at købe sikkerheds plugs, som kan sættes i stikkontakterne, så barnet ikke kan stikke sin fingre derind. Derudover bør man også købe hjørnebeskyttere, som man kan sætte på alle de skarpe kanter der findes rundt om i ens hjem. Det kan for eksempel være hjørnerne på sofaborde, spiseborde, samt vindueskarme og andre skarpe hjørner eller kanter, som er i højde med eller mindre barnet. Disse plugs er udformet i blød plast med afrundede kanter, der gør at skulle barnet slå hovedet imod, så vil kun gøre lidt ondt og måske lave en lille bule, modsat at slå hul i hovedet, hvis man ikke har sikret de skarpe kanter og hjørner.

Du kan måske også lide...