Overgang fra tremmeseng til juniorseng - Hvornår?
Sove

Overgang fra tremmeseng til juniorseng – Hvornår?

På et tidspunkt går barnet fra at være baby til at være en lille dreng eller pige. Og på et tidspunkt er det tid til en overgang fra tremmeseng til juniorseng. Men hvornår?

Hvornår er det rette tidspunkt at lave skiftet? Hvordan introducere man bedst overgangen?

Hvis du er i tvivl om hvornår dit barn er klar til at skifte, så vil vi prøve at hjælpe med at besvare spørgsmålet.

Ingen pointe i at skifte for tidligt

Hvis barnet sover godt om natten og har en tryghed i tremmesengen, så er der ingen grund til at forcere et skifte. Der er intet der forhindrer barnet i at sove i en tremmeseng indtil den er for lille. Det er langt bedre at dit barn er trygt og får en ordentlig nattesøvn, end at skifte bare fordi man syntes det er ved at være tid.

Hvornår er det ved at være tid til et skifte?

Hvis barnet begynder at give signaler om at et skifte kunne være relevant, så er det højst sandsynligt ved at være tid.

Hvis barnet prøver at kravle over tremmerne eller er utilfreds med at være “lukket inde”. Det sker typisk ved 2-3 års alderen. Hvis barnet allerede kan kravle ud eller du oplever at barnet falder ud over kanten, så er det ved at være høje tid. Det er et pænt fald fra toppen af kanten og barnet kan komme til skade.

Hvad slags juniorseng?

Da børn ofte sover uroligt, vil det være en god idé at kigge på en juniorseng der forebygger fald. Man skal undgå at barnet triller ud og ned på gulvet.

Det er oplagt at kigge på:

  • Karlekammerseng – Hvor siderne er lidt højere end madrassen.
  • En almindelig seng, hvor man tilføjer en sengehest.

Hvordan sikrer du dig den bedste overgang?

Når man laver ændringer i et barns rutiner, så risikere man at barnet vil føle sig utrygt. Når man ændrer barnets trygge sovemiljø, vil det være en god idé at allerede have nogle faste putte og soveritualer, som barnet kan lide (Og kender).

Det kan være alt lige fra højtlæsning, snak til sang. Det vigtige er bare at dit barn slapper af og kan indstille sig på at sove. Ved at have faste ritualer, vil man kunne gøre overgangne mere blid, da barnet vil have nemmere ved at finde tryghed i den nye seng.

Du kan måske også lide...