Andet

Legekøkkener – en hyggelig aktivitet for børn i alle aldre

Annonce

Legekøkkener er en god kilde til sjov og lærerig leg for barnet. Det giver barnet mulighed for at udfolde sin kreativitet, lære at koordinere sine bevægelser og samarbejde med andre. Man kan sagtens selv lave et legekøkken, men det kan også købes hos de fleste legetøjsforretninger, og hvis man gerne vil have et mere lærerigt aspekt i legen, så besøg CIHA og se, hvad de tilbyder.

Hvad er et legekøkken?

Et legekøkken er et køkken, der er lavet af plastik eller træ, og som barnet kan bruge til at lege med. Legetøjet imiterer det rigtige køkken, hvor mor eller far ofte befinder sig for at lave mad til familien. Der findes legekøkkener i alle prisklasser, og derfor er de ofte også udstyret forskelligt, men de grundlæggende ting som vask, ovn, kogeplade, forskellige redskaber og ingredienser er ofte inkluderet. Der er både mulighed for at have en masse sjov med madlavning, men også for barnet at lære mere om, hvordan man laver mad eller samarbejder med andre. Hvis dette lyder som noget for jeres barn, så besøg CIHA og læs mere om de forskellige lærerige aspekter ved et legekøkken.

Kan alle børn bruge et legekøkken?

Legekøkkener er typisk designet til børn i alderen 3-6 år, men det er ikke alle børn, der vil bruge et legekøkken på samme måde. Nogle børn vil have mere glæde af at lege med de enkelte elementer fra køkkenet, som for eksempel gryder og pander, mens andre børn foretrækker at lege med maden fra legekøkkenet.  Det er derfor vigtigt, at man vurderer sit barns behov og interesser, inden man køber et legekøkken. Det er også muligt at købe enkeltting til madkøkkenet, som eksempelvis kager, is eller pizza, som barnet kan lege med og servere for forældrene eller legekammerater. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så besøg CIHA for at få mere inspiration hertil.

Hvorfor er det sjovt at have et legekøkken?

Barnet vil ofte finde et legekøkken sjovt, fordi det hjælper med at sætte gang i fantasien og legen. Børn drager inspiration til deres leg fra deres egen hverdag, og hvem er mere spændende at imitere end mor eller far? Fordi legekøkkenet imiterer det rigtige køkken, kan man som forældre også nemmere være med i legen, og det vil både styrke det relationelle bånd mellem forælder og barnet og samtidig gøre hele legen mere lærerig for barnet. Alle kan altså være med, når man leger i legekøkkenet.

Legekøkkener kan dermed give børnene en hyggelig aktivitet, der stimulerer deres kreativitet og motorik.

Du kan måske også lide...