Tumling

Hvad skal man give i gave til en 1-års fødselsdag?

De fleste tror at det let at købe en gave til en børnefødselsdag, og det er det da for det meste også. Man finder bare et eller andet i legetøjsbutikken, får det pakket ind, afleveret og så er alle glade. Det forholder sig dog en smule anderledes når der er tale om en 1-års fødselsdag. Her er barnet stadig i en alder, hvor det ikke leget med legetøj på samme måde som andre børn, og hvis man påtænker et stykke legetøj, er man nødt til at sætte sig lidt mere ind i det. Der findes dog utroligt mange gode og brugbare gaver til 1-årige, men hvis man ikke ved hvad de er, så er det lidt af en jungle at skulle finde rundt i. Derfor har vi forfattet denne artikel, der giver dig nogle tips og gode råd til, hvad du kan give i gave til en 1-års fødselsdag.

Legetøj der giver mening

Børn i 1-års alderen får mere ud af at lege med legetøj, der også har til formål at aktivere dem og udvikle deres sanser. Derfor bør du undersøge hvilke produkter der findes på markedet, af bestemte type legetøj og i den anledning finde en gave i dette udvalg. Gaver til 1 årige behøver ikke være kedelige, men omvendt så får de heller ikke noget ud af, at lege med LEGO i den alder. Det skulle da lige være LEGO Duplo. Men hvis man ønsker at investere i barnets udvikling og hjælpe dem godt på vej, så overvej legetøj med mening.

Bamser de kan putte med

I denne alder har børn stadig et stort behov for tryghed, hvilket kommer til udtryk at de for det meste kun vil være ved deres mor. De har ”boet” inden i mor i 9 måneder, og har lært hendes stemme og hjerteslag at kende, og finder derfor deres tryghed der. Dette kan selvsagt ikke fortsætte i det uendelige, da de på et eller andet tidspunkt skal sove i deres egen seng, i deres eget værelse. Derfor kan det være en god idé at give en blød bamse eller nusseklud i gave, som de kan putte med og af den vej, føle sig tryg når mor ikke er lige ved siden af. Der findes utallige former for bamser og nusseklude, så vælg den du synes passer bedst.

Invester i deres fremtid

Hvis man er nært familiemedlem eller rigtig god ven af familien, kan man også give en pengegave med henblik på barnets fremtid. Det kan være at familien allerede har oprettet en opsparingskonto til barnet, som man så kan give et bidrag til. Hvis man er tæt familiemedlem kan man også få oprettet sådan en konto og indsætte et beløb på den, som man så overdrager og giver i gave, til forældrene og til barnet. Ved at investere i barnets fremtid, i stedet for at købe et produkt der vil forgå over tid, viser du også forældre og børn, at du vil deres bedste og gerne vil være med til at give dem en så god fremtid som muligt.

Du kan måske også lide...