Hvornår skal baby sove på eget værelse
Barnets udvikling

Giv dit barn en bedre nattesøvn

Intet er vigtigere end en god nats søvn. Det er uanset om man er barn eller voksen. Men det er dog specielt vigtigt for børn at få sovet ordentligt. Det er dog ikke altid nemt for barnet at få sovet ordentligt og længe nok. Derfor er det en god ide at finde metoder til, hvordan du får dit barn til at sove ordentligt. Her får du nogle gode ideer til en bedre søvn for dit barn.

En kugledyne til barnet

Du har sikkert hørt om de ret så populære kugledyne. De findes altså også til børn. En kugledyne er sansestimulerende og giver en følelse af, man nærmest bliver holdt om af dynen. Kuglerne i dynen er med til at gøre, man nemmere falder i søvn. Derfor kan sådan en kugledyne hjælpe barnet, der har motorisk uro, ADHD, autisme, udviklingshæmning og selvfølgelig også bare generelle søvnproblemer.

Et af de mest normale problemer, er besvær med at falde i søvn, når man skal sove. Derfor giver det god mening at anskaffe sig en kugledyne til barn, hvis barnet har svært ved at falde i søvn eller sove igennem hele natten. En bedre søvn giver også et gladere og sundere barn.

En god aftenrutine

Noget af de børn har mest brug for, er rutiner og vaner. Børn kender ikke så meget til livet endnu og har på mange punkter brug for forældrenes hjælp i hverdagen. Derfor er det fornuftigt, at man som forældre laver en god aftenrutine for barnet. En god måde at starte sådan en rutine på, er enten med et bad, hvis man går i bad om aftenen eller at skifte til nattøj. Herefter kan man børste tænder, finde et glas vand og tage med ind på værelset og så måske en lille godnathistorie til sidst.

En god rutine er med til at skabe ro og gør, at barnet er klar over, det nu er tid til at sove. Èn ting man specielt ikke skal lave inden man går i seng, er at sidde foran en skærm. Barnet skal altså ikke sidde med mobil, tablet, computer eller tv 30 minutter inden sengetid. Det gør at man føler sig vågen og dermed har svært ved at falde i søvn.

Færdig med rutinen

Når barnet er færdigt med rutinen, så er det bare med at hoppe under kugledynen. Kombinere man disse to metoder, kan man næsten være sikker på, at barnet vil falde hurtigt i søvn, sove længe og ikke mindst sove godt. En god nats søvn er ekstremt vigtigt for barnet, da det netop er den tid man vokser og får ny energi. En god nats søvn skal altså klart være en topprioritet.

Du kan måske også lide...