babynest
Sove

Babynest FAQ – Alt du bør vide om babynests

Overvejer du at anskaffe dig en babynest? Så læs med her. Vi gennemgår konceptet og fortæller dig om fordele og ulemper ved brugen af en babynest.

Forklar mig lige hurtigt hvad en babynest egentlig er?

Frit oversat, er det en babyrede. Det er en simpel lille og flytbar seng til babyer, hvor barnet er afskærmet af en blød kant hele vejen rundt.

Det er et smart alternativ til en lift og mange syntes det er et bedre valg, da den er mere handy. Man kan bruge sin babynest i mange situationer, f.eks. om natten eller hvis man er i gang med praktiske ting, som eksempelvis madlavning. Her kan man nemt parkere sit barn i nærheden, f.eks. på køkkenbordet eller lignende og lave sine praktiske ting, mens baby er placeret i sin trygge base. Fordelen er jo at barnet ikke kan trille ud over kanten, så man kan trygt bruge den på sofaen, når man ser tv og lignende.

Det er også et rigtig fint underlag, når baby skal i gang med at træne sin nakke og ryg. Med en babynest har man en perfekt træningsmåtte, hvor der stadig er frit udsyn til omgivelserne (Og dermed lidt mere spændende at kigge ud). Man kan med fordel bruge kanten til at træne nakke og lade barnet ligge på maven og kigge ud på verden.

Mange bruger den også til samsovning, hvor baby får en afgrænset soveplads (og beskyttelse mod at glide ud).

Til de helt små, der virker en babynest også perfekt i en barnevogn, hvor den afgrænsede plads gør det komfortabelt og trygt for baby at sove igennem.

En babynest giver tryghed – både for forældre, men også for barnet. Her er baby placeret i sit eget lille univers, hvor kanterne både virker afskærmende, men giver barnet sit egen lille trygge hule.

Man kan med fordel kigge på hvilke materialer produktet er lavet af. I mange tilfælde er stoffet økologisk bomuld, med begrænset brug af kemikalier. Det mindsker risiko for allergi. Hvis man leder efter økologisk bomuld, så kig efter GOTS contificering (The Global Organic Textile Standard).

Hvor længe kan barnet bruge en babynest?

Normalt anbefales den til børn mellem 0 og 6 måneder, men mange vokser ud af den indenfor 4 måneder. Men der er dog mange modeller, hvor man kan justere størrelsen og dermed forlænge brugen af babynesten. Der er dog mærker som er lavet til at holde helt op til 8-9 måneders alderen. Men de kan til gengæld være lidt for store til de mindre børn, så det er selvfølgelig lidt en balancegang ift. hvilket mærke man skal vælge og hvor længe man tænker at benytte babynesten.

Kan man lave en selv?

Er du ferm med en symaskine og har du tiden, kan du selvfølgelig godt sy en selv. For den erfarne er det ikke det sværeste projekt, men prismæssigt er der ikke så meget at spare. Du kan finde en opskrift her.

Ulemper ved at bruge en babynest

  • Det er ikke alle babynests som kan vaskes i maskinen. Hvis man har et lille gylpemonster, gider man ikke vaske sin babynest manuelt igen og igen. Så det er bestemt værd at læse vaskeanvisningen på produktet, inden man køber. Man kan selvfølgelig dække sig ind med stofbleer og lignende som underlag.
  • Nogle kan ikke justeres i størrelse. Og så kan man risikere at baby vokser hurtigt fra sin nest. Det er lidt ærgerligt, især hvis baby (Og forældre) er glad for den.
  • Prisen…Kan godt være høj, især hvis man går efter mærkevarer. Husk dog at kvalitetsprodukter som behandles ordentligt, ofte kan videresælges med begrænset tab efter brug.

Du kan måske også lide...