Amning og flaske samtidig?
Spise

Amning og flaske samtidig?

Indhold

Har babyer brug for flaske, når man ammer?

Kort sagt nej. Hvis amningen er velfungerende, så vil amningen dække alle barnets madbehov. Der er ingen behov for flaske, men der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor man med fordel (For mor) kan give barnet flaske.

Hvornår kan man med fordel kombinere flaske og amning?

Der kan opstå situationer hvor det kan være en god idé at barnet også kan tage mælk fra en flaske. Det kan være at livet gør at du ikke kan være hos baby 100% af tiden. Hvis du f.eks. starter tidligt på arbejde, går i skole eller har andet behov for at baby bliver passet.

Situationer hvor det kan være relevant, kan være:

  • Hvis du har behov for noget sammenhængende søvn og far skal kunne tage over.
  • Hvis du har behov for at være nogle steder, hvor det ikke er muligt at have baby med.
  • Hvis du har problemer med tilstrækkelig mælkeproduktion og baby skal suppleres med anden madkilde.
  • Hvis du har problemer med amningen, f.eks. ved sår eller lignende og brystet skal aflastes, eller teknikken ikke kører 100%.

Pas på det ikke ødelægger amningen

Hvis du har en nyfødt / mindre, skal du passe på med at forvirre babys sutteteknik. Ved at give flaske kan du skade amningen, da sutteteknikken på flaske er noget anderledes, end den teknik der skal bruges for at få mælken ud af flasken.

Der er også en tendens til at supplering med modermælkserstatning kan have en negativ indflydelse. Mælkeproduktionen kan gå ned. Det er selvfølgelig nødvendigt, hvis barnet ikke får nok mad, men skyldes problemet eksempelvis problemer med teknikken, kan man komme til at ødelægge amningen. Det er vigtigt at få rettet op på problemet hurtigt, i stedet for at erstatte amningen med flaskeløsningen.

Har man problemer med amningen, så kan man med fordel kontakte sundhedsplejersken, så man kan give barnet dit optimale betingelser for amning. 

Hvis amningen er veletableret..

Vil de fleste babyer kunne håndtere at få flaske engang imellem. Hvis man er 100% sikker på man vil introducere flasker til baby, vil det være en god idé at gøre det hurtigst muligt efter at amningen er veletableret. Hvor længere der går, desto større chance for at barnet ikke vil have en sutteflaske. De har det fint med brystet og vil ikke have den underlige flasketing. Det kan også være at man oplever at baby ikke vil spise modermælkserstatning, hvilket kan være et problem, hvis man ikke ønsker (eller kan) pumpe mælk ud.

Man kan med fordel bruge specialsutteflasker

Det er vigtigt at man bruger en sutteflaske, som minder om brystet. En flaske med rund sut, hvor barnets tunge kan rulle omkring flasken, lige som ved brystet. Den specielle Medelas Calma flaske er den mest anerkendte flaske til dette formål, da baby ved denne flaske, skal bruge samme teknik til at få mælken ud af flasken, som ved brystet.

Du kan måske også lide...